Holesterol

Za visok holesterol se kaže da je tihi ubica. Ljudi misle da su zdravi i često nemaju nikakve simptome. Istovremeno holesterol prouzrokuje veliku štetu duboko unutar našeg tela. Previše holesterola sužava arteriju, smanjuje protok krvi i može izazvati srčani ili moždani udar.

Taloženje holesterola prati i kalcifikacija, odnosno taloženje kalcijuma na zidove krvnih sudova. Kalcifikovana arterija je neelastična i trpi pojačan pritisak. Posledično, srce ulaže veliki napor da bi obezbedilo dobru cirkulaciju krvi. U početnoj fazi aterokleroza se izuzetno teško otkriva, jer prohodnost krvnog suda nije u potpunosti narušena. Kada se pojave simptomi kao što su zamaranje, malaksalost i bol onda je aterosklerotski proces već odmakao.

Iskustva korisnika
Klinički dokazano

Zašto lekari preporučuju ARTEROprotect® Forte?

Doprinos sprečavanju taloženja kalcijuma u krvnim sudovima

Vitamin K2 – MK7 iz proizvoda ARTEROprotect® FORTE doprinosi smanjenju kalcifikacije arterija. Sve veći broj studija, pa između ostalih i velika Roterdamska studija koja je trajala punih 10 godina, pokazuju da upotrebom vitamina K2-MK7 možemo smanjiti arterijsku kalcifikaciju. Upotreba vitamina K2-MK7 može pomoći i da se poboljša elastičnost kalcifikovanih krvnih sudova i na taj način dodatno smanji rizik za nastanak srčanog i moždanog udara.

Suvi ekstrakt crvenog pirinča iz proizvoda ARTEROprotect® FORTE sadrži niz sastojaka koji mogu pomoći u regulaciji nivoa holesterola. Čak 14 različitih monakolina, od kojih je najznačajniji monakolin K iz crvenog pirinča može značajno uticati na smanjenje ukupnog i tzv lošeg holesterola. Dodatno, stručnjaci smatraju da vlakna, nezasićene masne kiseline poput linolne i linoleinske kiseline, minerali u tragovima poput magnezijuma i vitamina B kompleksa doprinose da se nivo holesterola smanji. Monakolin K deluje poput prirodnog statina tako što smanjuje učinak enzima (link HMG-CoA) odgovornog za proizvodnju holesterola u organizmu. Samo jedna kapsula preparata ARTEROprotect® Forte na dan obezbeđuje 10 mg Monakolina K koji dokazano smanjuje koncentraciju LDL i ukupnog holesterola. Evropska agencija za bezbednost hrane odobrila je Monakolin K (prirodni statin) kao sastojak koji može pomoći u održavanju normalnog nivoa LDL holesterola.

Vitamin C iz proizvoda ARTEROprotect® Forte doprinosi zaštiti krvnih sudova tako što podstiče stvaranje kolagena kojim se popravljaju oštećenja nastala na krvnim sudovima. Istovremeno otklanja i slobodne radikale i toksine iz organizma.

Tiamin doprinosi normalnoj funkciji srca.

Ingredient image
Call to action
Dokazano dobar

Zašto koristiti ARTEROprotect®?

grafikk2

Primenom visoko efikasne tečne hromatografije potvrđena je struktura i čistoća dobijenog vitamina K2-MK7.

Vitamin K2 – MK7  doprinosi sprečavanju taloženja kalcijuma u krvnim sudovima i utiče na razgradnju već postojećih kalcifikata. Vitamin K2-MK7 u ARTEROprotect®-u  se dobija patentiranim procesom biofermentacije koji obezbeđuje visok prinos prirodnog vitamina K2. Unapređena tehnologija, koja uključuje procese selektivne ekstrakcije i prečišćavanja, garantuje dobijanje all-transbioaktivnog oblika vitamina K2-MK7, u izuzetno visokom procentu (>99%).

OktakozanolGrafik2

 

Samo jedna kapsula proizvoda ARTEROprotect® na dan obezbeđuje 10 mg Monakolina K koji dokazano smanjuje koncentraciju LDL i ukupnog holesterola. Evropska agencija za bezbednost hrane odobrila je Monakolin K (prirodni statin) kao sastojak koji može pomoći u održavanju normalnog nivoa LDL holesterola. Brojne studije su dokazale da Monakolin K, prisutan u fermentisanom crvenom pirinču, može značajno smanjiti ukupan i takozvani ‘loš’, odnosno LDL holesterol. Monakolin K je detaljno istražen i pokazao se efikasnim u smanjenju triglicerida i snižavanju rizika za nastanak bolesti srca i moždanog udara.

U nedavno objavljenoj kliničkoj studiji dostavljenoj Evropskoj agenciji za bezbednost hrane (EFSA) pokazuju da uzimanje 7.5 mg Monakolina K dnevno, tokom 12 nedelja, može smanjiti nivo LDL holesterola do 22%. U ispitivanju je učestvovalo ukupno 83 ispitanika sa povišenim holesterolom. 42 ispitanika su primala dnevnu dozu od oko 7.5 mg Monakolin K. U placebo grupi 41 ispitanik uzimao je kapsule sa običnim pirinčanim praškom. Nakon 12 nedelja rezultati grupe koja je uzimala Monakolin K pokazuju 22% smanjenje LDL (lošeg) holesterola u poređenju sa samo 3% smanjenja u placebo grupi. Ukupni holesterol takođe je efikasno smanjen.

Namena i upotreba

Service Image

Način upotrebe

Preparat ARTEROprotect® Forte uzima se u dozi od 1 kapsule dnevno. Namenjen je pacijentima koji žele da snize povišen nivo ukupnog i lošeg (LDL) holesterola i da smanje rizik od ateroskleroze. Dodatno preparat ARTEROprotect® Forte doprinosi formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju krvnih sudova, pomaže da se spreče oštećenja krvnih sudova i poveća njihova elastičnost.

Napomene

Nije namenjeno trudnicama, dojiljama, osobama sa oboljenjima jetre, bubrega, mišića, osobama sa preosetljivošću na statine, nelečenim hipotireoidizmom ili povišenim nivoom transaminaza. Osobe koje su na terapiji statinima, varfarinom, hemofiličari i osobe koje čekaju na operaciju ne bi trebalo da uzimaju ovaj preparat.

Način čuvanja

Proizvod čuvati u originalnom pakovanju, zaštićen od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25°C, van domašaja dece.

Šta još?

Primenu proizvoda treba da prati redovno umereno telesno vežbanje i odgovarajući režim ishrane. Čuvati van domašaja male dece.

Cene i popusti

GRATIS 50%

  • 1692 rsd
  • Jedna kutija sadrži 60 kapsula

Jedna kutija

  • 907 rsd
  • Jedna kutija sadrži 20 kapsula

3 i više kutija

  • 816 rsd po kutiji
  • Neverovatnih 10% popusta!
Forte

ARTEROprotect blog

Povišen holesterol – da li ga i kako treba lečiti?

Sa profesorkom dr Jasminom Ćirić, endokrinologom iz Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma UKCS, razgovaramo o važnosti […]

Da li je moguće sprečiti bolesti srca i krvnih sudova?

Sa Prof. dr Olgom Vasović, internistom-endokrinologom, razgovaramo o bolestima srca i krvnih sudova i da li je moguće […]

Stres – nevidljiva bolest savremenog čoveka

Svi patimo od stresa, u to nema sumnje. Ko kaže da je imun na stres – ili ne […]

Pirinač u boji ljubavi za zdravo srce!

Da li ste znali da postoji oko 40.000 varijanti pirinča? Sigurno ste čuli za smeđi pirinač, beli, pa […]